Министерството на отбраната на Русия предложи преразглеждане на границите на

...
 Министерството на отбраната на Русия предложи преразглеждане на границите на
Коментари Харесай

Русия едностранно изменя границите си, дойде реакция от Финландия

 

Министерството на защитата на Русия предложи преразглеждане на границите на съветските териториални води в Балтийско море, според план на държавен декрет, предизвиквайки упреци от членката на НАТО Финландия.

Според плана на декрет от 21 май министерството предлага поправяне на границата към съветските острови в източната част на Финския залив и към Калининград, предава Ройтерс.

„ Преминаването на държавната граница на Руската федерация по море ще се промени “, се споделя в обобщение на плана на указа.

 Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда 1 мин. Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда  Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ) 2 мин. Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ)  Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя 5 мин. Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя  Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “ 2 мин. Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “  Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО 3 мин. Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО  Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор 2 мин. Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор  Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда 1 мин. Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда  Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ) 2 мин. Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ)  Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя 5 мин. Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя  Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “ 2 мин. Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “  Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО 3 мин. Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО  Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор 2 мин. Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор

От проектоуказа не стана ясно за какво границата би трябвало да бъде поправена, по какъв начин тъкмо ще бъде поправена и какви - в случай че има такива - съвещания са извършени с други страни към Балтийско море.

Външният министър на Финландия Елина Валтонен съобщи, че Русия би трябвало да съблюдава Конвенцията на Организация на обединените нации по морско право.

Ако упоритостта на съветския президент Владимир Путин при нахлуването в Украйна беше да овладее НАТО, това имаше тъкмо противоположния резултат. През април 2023 година Финландия се причисли към алианса, като повече от удвои дължината на границата на НАТО с Русия, а през март 2024 година Швеция също стана член.

Краят на неутралитетa значи края на ерата след Студената война в Далечния север. Швеция и Финландия трагично разшириха териториалния обсег на НАТО и внесоха обилни качества в организацията. Тяхното участие съставлява огромно затруднение за Москва, само че и нараснали опасности от ескалация.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР